5 motive pse duhet të bëni dashuri më shpesh

dashuriTë bërit dashuri përveç se është një mënyrë e heqjes së tensionit ka dhe shumë arsyë të tjera pse ju duhet të bëni dashuri më shpësh.

Është mënyra më e mirë për të djegul kalori. Në 30 minuta seks ju digjni 200 kalori. Këtë sasi kalorië në rrëthana të tjera ju mund ta digjni për dy ose më shumë orë.

Të bën të ndihesh më i fortë. Duke pasur marredhënie të shpeshta seksuale trupi juaj prodhon endofine e cila ka një efekt që e bën trupin tuaj më të fortë dhe pa dhimbje fizike.

Të bën të jesh i lumtur. Një marrdhënie seksualë të gjithë e dimë që të bën të lumtur dhe të gëzuar. Kalimi i orgazmës të bën të përjetosh një ndjesi kënaqësie e cila zgjat për disa çaste dhe ju lë deshirën që të provoni përsëri një ndjesi të tilë.

Forcon sistemin imunitar. Ato që bëjnë dashuri të pakten 2-3 herë në jave e forcojnë sistemin e tyre imunitar me 30% më shumë së ato që nuk kryejn marrëdhënie gjatë javes. Si rrjedhojë janë më pak të prekur nga sëmundjet sezonale dhe ftohjet.

Të ndihmon të flesh më mirë. Pas një marrëdhënie përjetojmë një ndjesi këputjeje e cila na ndihmon që të flejmë më mirë.