Avokadoja një frut që duhet medoemos ta përdorni

avokadoAvokadoja është një frut kremoz dhe është shumë i pasur me vitaminen A dhe ka në përbërje të tij shumë antioksidantë, çka do të thotë se është një frut perfekt për një maskë për lëkurën tuaj.

Nëse përzihet me një lugë vaj ulliri, avokadoja mund të bëjë mrekullira me lëkurën tuaj. Këshillohet për lëkurën e thatë.

Gjithashtu avokadoja parandalon kancerin e gojës, lëkurës dhe prostatës është studiuar gjerësisht në laborator. Kjo aftësi vjen si pasojë e një miksi të pazakonshëm të vlerave anti-inflamatore dhe antioksidante. Një nga aftësitë që ka avokadoja është se ndërhyn në rregullimin e nivelit të karbohidrateve dhe sheqerit në gjak. Në përgjithësi avokado është ushqim që përmban një sasi të paktë sheqeri dhe karbohidratesh, në të njejtën kohë një gotë avocado përmabn 7-8 gramë fibra, të cilat janë thelbësore për rregullimin e sheqerit në gjak.