Psikologji

Konflikti femër-mashkull

Zakonisht nga meshkujt dëgjojmë se femrat janë shumë dinake dhe për ta përforcuar këtë tezë të tyre ata marrin si shembull thënien e famshme “femra edhe dreqin në shishe e ka futur”. Por, me …

Cdo ndryshim opinioni ka një kosto

Zakonisht nuk na pëlqen të ndryshojmë mendim, sidomos kur bëhet fjalë për të përmbysur tërësisht pozicionin tonë. Ndaj kjo gjë ndodh rrallëherë, pavarësisht të dhënave dhe informacioneve që …

Kompleksi i Edipit

Në jetën e përditshme mund të vërehet apo dëgjohet ngjashmëria e fëmijëve me prindërit e tyre në tipin “e bija i ngjan të atit” dhe “i biri i ngjan nënës”, duke vendosur kështu një përkatësi …

Gjurmët e skizofrenisë

Skizofrenia është një formë e përsëritur dhe shpeshherë kronike e sjelljes anormale që i referohet asaj që shumë prej nesh e quajmë ‘çmenduri’. Psikiatri zviceran, Eugen …

10 endrrat me te shikuara

Endrrat na ndihmojne te mendojm dhe te zgjidhim  nje sere ceshtjesh te jetes tone aktive. Ketu , kemi shpjegimin e 10 endrrave me te zakonshme qe ne shohim: 1.Kur ndiqesh nga dikush Te …