Dhemballat e pjekurise

Dhemballat e pjekurise janë një aset i çmuar në gojë kur ata janë të shëndetshem dhe të pozicionuar siç duhet.

Shpesh, megjithatë, ndodhim probleme gjate zhvillimit që kërkojnë heqjen e tyre. Kur nofulla nuk është e madhe e mjaftueshme për të akomoduar dhëmballat e pjekurise, ata mund të shfaqin shqetesime (mos mjaftueshmeria e vendit ose keqpozicionimi).

Dhëmballat e pjekurise mund të rriten anash, të dalin vetëm pjesërisht nga mishi i dhembeve ose mbeten të bllokuar nën mishin e dhembeve dhe kockes.

Heqja e dhëmballave te pjekurise rekomandohet në përgjithësi kur:
Dhemballat e pjekurise kan dal pjeserisht. Kjo lë një hapje për bakteret për të hyrë rreth dhëmballes dhe do të shkaktojë një infeksion.Mund te rezultoje ne dhimbje, ënjtje, ngurtësi ne nofulla.

Gjithshtu dhëmballat e pjekurise mund të dëmtojnë dhëmbët ngjitur.
Një kist (torbe e mbushur me lengje ) mund te formohet , duke shkatërruar rreth strukturave të tilla si kockave ose rrënjëve te dhëmbit.

Pacientët duhet të pyesni dentistin e tyre për shëndetin dhe pozicionimin e dhëmballave te pjekurise. Dentisti mund të bëjë një rekomandim për heqjen ose tju dërgoje nje dentisti kirurg për vlerësim të mëtejshëm te gojes te pacientit.