Dieta ushqimore percaktohet nga ADN-ja

Ushqimi dhe genet jane ngushtesisht te lidhur dhe te varur nga njeri-tjetri. Studimet e fundit kane konfirmuar se ADN-ja percakton dieten e duhur.

Ajo qe duhet te beni eshte te kerkoni ndihmen e nje specialist per te kuptuar se cilat ushqime duhet te reduktoni dhe cilat duhet te shtoni ne perputhje me AND-ne tuaj.

Testi i pare genetik quhet ‘Pannello SNP Genalta Premium’ dhe real
izohet me ante te nje analize te peshtymes. Ai evidenton karakteristikat e individit dhe zonat me te riskuara. Gjithesesi me poshte mund te lexoni disa sygjerime te dobishme.

1. Te jetosh nen stres – Per shkak te stresit te vazhdueshem dhe te zgjatur hormonet e cliruara ne organizem krijone cekuilibrim te regjimit ushqimor dhe atij te gjumit duke demtuar seriozisht mireqenien e individit. Per kete arsye ne tryeze sygjerohet te shtohet sasia e dritherve dhe perimeve me gjethe jeshile qe ndihmojne sidomos gjendrat e veshkave. Me te preferueshme jane frutat si luleshtrydhja dhe kivi, fruta te cilat jane te pasura me acid folik dhe vitamine B qe sherbejne per te ulur adrenalinen. Gjithashtu keshillohet te shmangen sheqernat dhe karbohidratet e rafinuar, sepse ata sherbejne per te stimuluar gjendrat e vashkave per te prodhuar hormonet e stresit.

2. Ataket e urise – Ne kete rast cdo gje varet nga mosmarreveshjet e krijuara midis trurit, sistemit nervor, hormoneve metabolike dhe qelizave yndyre. Ne tryeze preferohen te konsumohen produkte pa sheqer, ushqimet me perqindje te konsiderueshme te vajit te peshkut, te cilat ndihmojne ne stimulimin e metabolizmit.

3.Inflamacioni – Mjafton vetem nje kolit i lehte ose inflamacion i vogel per te ndikuar negativisht ne sistemin imunitar, duke ngadalesuar metabolizmin per te kthyer yndyrnat ne energji.
Ne tryeze preferohen bajamet, karbohidratet, vaji i ullirit dhe cokollata e zeze me 70% kakao, te gjitha anti-inflamator te fuqishem. Shmangni vezet, kikiriket dhe yndyrnat te kafsheve.

4. Melcia – Toksinat, pesticidet, stresi dhe ndotjet e te gjitha llojeve duhet te eliminohen nga melcia sepse ato pengojne funksionin e tiroideve. Sygjerohet konsumimi i lakrave, cajrave, perimeve te ziera dhe te freskta dhe duhen reduktuar ose eleminuar ushqimet e skuqura, alkooli dhe produktete me permbajtje te metaleve te renda si levreku dhe peshku grabiqar.

5. Tiroidet – Edhe nese ju nuk keni probleme shendetesore qe lidhen me tiroidet dhe stresin, serishte toksina dhe dietat e gabuara mund te ngadalesojne metabolizmin tuaj. Keshillohet qe ne tryeze te konsumohen sa me shume alga detit, salmon dhe sardele, ushqime keto te pasura me omega 3 dhe vitamine D.