Disa studime zbuluan se fytyra tregon besueshmërinë

Sipas disa studime  bera po dele ne pahe se  gjithnjë  po e mbështesin mendimin se dukja e fytyrës, pozita e syve dhe gjerësia e mollëzave, zbulojnë personalitetin njerëzor, dhe në bazë të kësaj mund të parashikohet nëse personi  është i besueshëm apo jo.

Ky studime nuk do të thot se cdo herë  është i saktë, por  në disa raste  mund ta përcaktoje personalitetin e një njeriut.

Sipas të dhënave nga  një studimi i ri i shkencëtarëve skocezë,ky studime ka të bëjë vetëm me meshkujt, duke u nisur nga ajo se  studimi është realizuar vetëm tek meshkuj jo per femrat.

Të gjitha rezultatet e këtij studimi janë bazuar në gjerësinë e fytyrës.

Personat me fytyrë më të gjerë janë më agresivë dhe dominues, ndërsa personat me fytyrë të ngushtë janë më të besueshëm.