Enët e gjakut parandalojn sëmundjen e kancerit

Shkenca tenton një tjetër mënyrë për të ndalur sëmundjen e kancerit.

Kanalizimi i enëve të gjakut në brendësi të origjinës molekulare për të evituar përhapjen e qelizave të sëmura, shihet si një rrugë e mundshme për të ndaluar shumimin e tyre.

Pika më e dobët e enëve të gjakut që ushqen tumorin është zbuluar nga një ekip italian shkencëtarësh që po përgatitet ta zbatojë në praktikë këtë studim, fillimisht me kancerin e gjoksit dhe të pankreasit.