Femrat ‘sundohen’ nga hormonet

Nëse duhet besuar një studimi të ri, femrat janë rob të hormoneve. Të dhënat e studimit thonë se hormoni i stresit te femrat shkakton një ‘stuhi’ të vërtetë emocionale.

Sipas të gjitha gjasave, femrave nuk do t’u pëlqejnë rezultatet e një studimi të ri, të cilat tregojnë se femrat sundohen nga hormonet.

Siç është vërtetuar, madje edhe sasia e vogël e hormonit të stresit, te femrat shkakton stuhi emocionale. Meshkujt, nga ana tjetër, janë thuajse imunë ndaj ndikimit të tillë emocional.

Shkencëtarët thonë se ky studim ndihmon në shpjegimin e dallimeve ndërmjet meshkujve dhe femrave në mënyrën se si dy gjinitë i kontrollojnë emocionet e tyre.

Ata thonë se tashmë është vërtetuar se meshkujt reagojnë më mirë ndaj situatave të krizës.

Ndikimi i madh hormonal besohet të jetë arsye se pse është gjithnjë e më i madh numri i femrave që vuajnë nga depresioni dhe anksiozitetit.

Shkencëtarët ende nuk dinë të shpjegojnë se pse meshkujt dhe femrat dallojnë aq shumë nga aspekti emocional.