Gripi ka lidhje teresisht me trurin

Si epidemi e gripit ose grip i rëndë merret kur 10-20% e popullsisë së një regjioni janë të infektuar. Bartësit më aktivë dhe njëherit kryesor të infektimit janë fëmijët.

Shkaktarë të epidemisë dhe pandemisë janë viruset epidemik të grupit A dhe rrallë herë të grupit B. Këta virus janë në gjendje të ndërrojnë gjatë kohës molekulat antigjene të sipërfaqes: Hemaglutin (H) dhe Neuraminidase (N) dhe më këtë gjatë një ri-infektimi depërtojnë sistemin e imunitetit të njeriut.

Kur temperatura e gripit mberthen njeriun, ne te vertete eshte gjithcka nje ceshjte qe ka lidhje teresisht me trurin, pasi simptomat psikologjike jane nje krijese e tij.

Ky eshte perfundimi i nje studimi te Neil Harrison ne Universitetin e Sussex te Anglise.

Studiuesi ka zbuluar se cfaredo virusi qe na infekton, simptomat psikologjike si lodhja dhe keputja morale jane te njejtat. Kjo tregon se nuk jane pasoja te simptomave fizike te gripit.

Komento