Ja çfarë tregon forma e kërthizës për shëndetin tuaj

Mund të mos e besoni mirëpo kërthiza juaj tregon shumë për shëndetin e përgjitshëm trupor.Ka disa forma të ndryshme të kërthizave dhe secila nga do, tregon diçka për shëndetin tuaj.

Kërthiza e fryrë-Kjo mund të ndodhë për shkaqe të ndryshme, një nga to nëse keni bartur diçka të rëndë mirëpo kërthiza e fryrë mund të tregoj edhe rrezik nga hernia.

Një fryrje e vogël– Kjo mund të jetë një shenjë që jeni të prirur nga gripi.
Kërthiza e dyndur– Kjo lloj kërthize zakonisht do të thotë se keni një problem me peshën dhe ju mund të jenë të prirur për probleme me tretje, të cilat ndonjëherë mund të shkaktojë kapsllëk

Kërthizë si bajame- Kjo do të thotë që duhet të jeni të kujdesshëm me migrenën dhe dhimbjen në muskuj, por kjo gjithashtu është një shenjë që prirur për eshtra të dobët.
E fryrë në formë të shkronjës U-Një nga format më të bukura, edhe pse tregon një prirje për sëmundjet e veshkave dhe të lëkurës.