Ja disa këshilla për pastrimin e fytyrës

Ja disa këshilla për pastrimin e fytyrësËshtë e mjaftueshme për të larë fytyrën tuaj një herë në ditë. Çdo gjë më shumë do të irritojë lëkurën dhe mund të arrihet efekti i kundërt, duke bërë që lëkura të bëhet më e yndyrshme

Edhe aktivitetet e thjeshta të përditshme, të tilla si: pastrimi i fytyrës, ndonjëherë mund të shkaktojnë probleme të lëkurës. Në vazhdim do të paraqesim disa nga gabimet më të shpeshta që i bëjmë me rastin e pastrimit të fytyrës.

– Një herë: Është e mjaftueshme për të larë fytyrën tuaj një herë në ditë. Çdo gjë më shumë do të irritojë lëkurën dhe mund të arrihet efekti i kundërt, duke bërë që lëkura të bëhet më e yndyrshme. Nëse nuk keni grim në fytyrën tuaj, ose krem për rrezitje dhe nëse nuk jeni djersitur shumë gjatë ditës, anashkaloni pastrimin e fytyrës në mbrëmje, por vetëm duke e shpërlarë me ujë të vakët. Lejoni lëkurën të marrë veten nga një shumëllojshmëri e produkteve kozmetike.

– Temperatura: Është një lloj miti se uji i ngrohtë hap poret dhe uji i ftohtë i mbyll ato. Është e vërtetë, megjithatë, poret nuk kanë muskuj që të hapen apo të mbyllen. Uji i ngrohtë mund të lë një ndjenjë të këndshme në fytyrë, por nuk është i përshtatshëm për vajrat natyrale që veprojnë si mbrojtje. Uji i vakët është më i këndshëm për fytyrën tuaj.

– Fshirja: Kur e fshini fytyrën, mos e fshini atë me një peshqir, sepse në këtë mënyrë e zgjatni lëkurën, duke dëmtuar elasticitetin natyral të lëkurës.