Ja kombinimet më të mira të ushqimeve

Ja kombinimet më të mira të ushqimeveShumë njerëz shpesh urrejnë ushqimin e shëndetshëm, sepse ata besojnë se nuk është i shijshëm. Por kjo është një ide e gabuar. Ushqimi i shëndetshëm mund të jetë më i shijshëm në qoftë se dini si duhet përgatitur dhe kombinuar mirë.

– Domate dhe avokado: Një studim ka treguar se përbërësit e shëndetshëm të domates absorbohen më mirë nga trupi kur kombinohen me yndyrë të shëndetshme. Një yndyrë të tillë e përmban avokado, e cila natyrisht ka edhe një numër të përbërësve të tjerë të shëndetshëm.

– Spinaq dhe limon: Ndoshta tanimë e dini se spinaqi përshtatet mirë me limon, pavarësisht se a është sallatë e freskët spinaqi apo ushqim i gatuar. Përveç shijes së shkëlqyer, ky kombinim është gjithashtu jashtëzakonisht i shëndetshëm. Perimet që përmbajnë shumë hekur si spinaqi, trupi i absorbon shumë më lehtë nëse konsumohen me vitaminë C. Përveç kësaj, ky kombinim ju mbush plotë energjisë, kurse imuniteti do të jetë më i fortë.

– Mollë dhe rrush: Sallata nga frutat është gjithmonë zgjidhja më e shijshme dhe më e shëndetshme, kurse kombinimi më i mirë është ai që përmban mollë dhe rrush. Edhe mollët dhe rrushi janë të pasura me përbërës të shëndetshëm që do të parandalojnë rrezikun e sëmundjeve të ndryshme, duke përfshirë edhe kancerin.