Kadifja me vija është në modë këtë vitë

Kadifja me vija është një formë me vija e kadifes. Ajo është një tekstile që përbëhet nga fibrat e përdredhura që, kur enden, shtrihen paralel me njëra-tjetrën në vargje.

Shpesh ka një kanal (bosh te pëlhura bazë) midis vargjeve. Megjithëse fjala në dukje rrjedh nga frëngjishtja “corde du roi”, kadifja me vija besohet të jetë prodhuar për herë të parë në Mançester, Angli. Zakonisht e përbërë nga pambuk ose një përzierje pambuku/leshi, kadifja me vija mund të tkurret dhe mban aroma.

Është gjithashtu e vështirë që të hekuroset pa sheshuar strukturën dalluese të pëlhurës kadife. Për këto arsye, tharësit me avull janë ideal për trajtimin e kadifes me vija. Ato mund të thahen lehtësisht dhe të parandalojnë tkurrjen, ato zbusin rrudhat dhe ulin nevojën për hekurosje dhe heqin aromat pa qenë nevoja për larje.

Aftësia e një tharësi me avull për të rifreskuar rrobat pa shkuar te pastrimi kimik është veçanërisht e dobishme vetëm për rrobat që duhet të lahen në pastrim kimik si xhaketat prej kadifeje me vija. /Telegrafi/