Kremrat e diellit, sekreti qendron te filtrat

Te lire ose shume te kushtueshem ata jane gjithnje miqte me te mire te veres. Si aleatet me te mire per cdo vere ato i kemi gjithmone me vete ne det, male, por edhe kur jemi ne qytet dhe kur na duhet te qendrojme per nje kohe te gjate te ekspozuar ne diell.

Studimet e fundit vendosin theksin vetem te filtrat qe keto produkte kane dhe aftesine e tyre per te mbrojtur lekuren tone nga efektet e demshme te rrezeve ultravjollce dhe jo vetem, duke anashkaluar cdo detaj tjeter.

Studimet e fundit europiane dalim ne perfundimin se nuk eshte e rendesishme se ku i blejme kremirat apo produktin qe kemi zgjedhur per tu mbrojutur nga rrezet e demshme te diellit.Mund ta blejme ne supermarket, klinike farmaceutike, dyqan specifik kremrash, etj por duhet te tregojme kujdes vetem me mbrojtjen qe keto produkte garantajne per te siguruar nje pushim te qete dhe te shendetshem dhe duke eleminuar demtimet e mundshme te lekures tone. specialisti Leonardo Celleno keshillon qe pas dates se skadences te lexohen me kujdes te gjitha te dhenat mbi kremin ose produktin mbrojtes.

Ai thekson se duhet te zgidhet nje produkt qe ofron mbrojtje jo vetem nga rrezet UVB, por edhe UVA, te cilat mund te shkaktojne kancerin e lekures. Keshillohet qe te niset gjithnje me faktor mbrojtes ne shifra te larta si 30 e siper, por me kalimin e diteve te zbritet gradualisht. Kujdes duhet treguar qe faktori mbrojtes te jete si ndaj rrezeve UVB, ne shifrat 30, dhe ndaj rrezeve UVA, por ne kete rast te jete me nje faktor mbrojtes ne shifrat 10.

Lyerja duhet te behet vazhdimisht dhe eshte shume e rendesishme qe te mos harrohet pa u aplikuar kremi pas cdo larjeje ne det apo pishine.nuk duhet t eperzihet me produkte te tjera kozmetike dhe duhet treguar kujdes qe cdo kerm e produkt te zgjidhet ne perputhje me llojin e lekures dhe pigmentin personal te cdo individi.