Kremrat hidratuese kanë rritur rrezikun për kancerin i lëkurës

Kremrat hidratuese kanë rritur rrezikun për kancerin i lëkurës Zbulimet e realizuara nga një grup shkencëtarësh në Universitetit Rutgers në New Jersey kanë treguar se kremrat hidratuese kanë shtuar veprimin kancerogjen të rrezeve të diellit, gjegjësisht të rrezeve ultravjollce.

Eksperimentet janë realizuar në atë mënyrë që minjtë janë ekspozuar ndaj një sasie të madhe te rrezeve ultravjollce, aq sa njeriu mund të absorbojë gjatë jetës së tij, dhe pastaj janë lyer me kremra hidratues.

Rezultatet kanë treguar se këto kremra kanë rritur rrezikun për shfaqjen e ndonjë lloji të tumorit për 69%.

Komento