Kthim në vitetë ’90

Artistja e njohur Alexa Chung ka treguar se sivjet është punuar shumë për ngritjen e tonit të ngjyrave e që është parë edhe gjatë Javës së Modës në Londër.

Megjithatë, ajo thotë se kjo paraqitje ka qenë paksa e dyshimtë gjatë kësaj jave, por stilet kanë qenë të ndryshme. Alexa nuk është i vetmi artist që ia ka zënë syri këto ndryshime në planetin e modës – po ashtu aty është zënë edhe Daisy Lowe. Më poshtë po sjellim disa nga gjërat që e kanë përcjellë këtë javë në Britani dh stilet e reja të stilistëve.

Trendi i vjetër

Jelekët dhe çantat e trasha. Të gjitha kanë qenë të dizajnuara në mënyrë perfekt dhe të veshura me fanella leshi. Çantat e trasha janë të zbukuruar me gjëra të ndryshme – por jo me najlon.

Trendi i vjetër përfshin edhe modën e Kylie Minogue, që është përshtatja e xhaketave dhe fermerkave me gjëra moderne. Këtu hynë edhe aksesorët e ndritshëm dhe me ngjyra, kryesisht natyrale.

Trend tjetër që po ashtu është i vjetër është ai i Spice Girls, i njohur me emrin gjysmë zhveshje. Vishen si tesha luksoze, si fabrikat fluturuese dhe kryesisht me pantallona dhe fustane për vajzat urbane.
Në fund, nga trendi i vjetër – i cili tashmë tregon se moda është kthyer jo shumë larg por në vitet e ’90 – janë mbathjet si të çiklistëve, sidomos për femrat ku kryesisht sugjerohen të përdoren tunika të veshura me funde të shkurtra.Ndryshojnë modën sipas dekadave

Kohëve të fundit është vërejtur që stilistët e modës në Britani, Francë dhe Itali po ndryshojnë modën sipas dekadave. Përderisa në dekadën e fundit kishte dominuar moda e viteve ’70 dhe ’80, tani shohim trendin e ri, që është ai i viteve ’90. Madje, në Francë disa qytetarë i janë gëzuar këtij fakte, pasi që nga gardëroba e tyre kanë nxjerrë disa nga veshjet e tyre që i kishin veshur ato në vitet e ’90-ta.