Kujdesi ndaj lëkurës në verë

lekuraTani me hyrjen e verës lëkura është më e rrezikuara dhe nëse nuk i kushtoni kujdesin e duhur ajo do t’ju dëmtohet duke lënë pasoja të këqija herë herë edhe të paripërtëritshme.

Maskat e bëra në shtëpi ndihmojnë tepër në mbrojtjen dhe përmirësimin e lëkurës dhe sa më shpesh t’i përdorni aq më shumë do të keni lëkurën të shëndetshme.

Gjithashtu është shumë e rëndësishme që kurrë të mos dilni nga shtëpia pa u lyer me kremin kundra diellit. Nëse rrezet e diellit nuk janë shumë përvëluese ju sugjerojmë një krem mbrojtës UVA faktor 25, nëse dita është shumë e thatë  dhe e nxehtë ju sugjerojmë UVA/UVB 50. Nuk është me shumë rëndësi marka e kremit mbrojtës pasi mund të zgjidhet sipas preferencave tuaja.