Kujdesi ndaj rrudhat rreth buzëve

Kujdesi ndaj rrudhat rreth buzëveRrudhat rreth gojës janë zakonisht të pashmangshme, që shkojnë nga hunda tek buzët, derisa rrudhat e imëta qëndrojnë mbi buzën e sipërme.

Rrudhat rreth gojës thellohen me moshën dhe me humbjen e kolagjenit dhe elastinit, ndryshimet në peshë trupore dhe ekspozimi ndaj diellit. Për parandalimin e rrudhave rreth buzëve në fund të viteve njëzet dhe gjatë të tridhjetave përdoruren mbushëse.

Mbushësja rrit efikasitetin e lëkurës. Efekti i trajtimit me mbushëse nga acidi Hyaluronic në 12 deri në 18 muajt e fundit.

Trajtimi i rrudhave rreth buzëve në të dyzetat dhe të pesëdhjetat aplikohet me botulinum A, e cila pengon ose zvogëlon formimin e rrudhave të thella. Përbërësi aktiv, toksina boutlin A relakson muskujt e vogël rreth gojës që krijojnë rrudhat.

Të dyja llojet e rrudhave janë trajtuar me sukses në të gjitha moshat me terapinë lazer.

Lazeri , përmes të cilit largohen shtresat sipërfaqësore ka dhe efekt shtesë termik, duke vepruar në shtresat e thella të lëkurës dhe duke hequr parregullsitë e lëkurës, duke stimuluar prodhimin e kolagjenit të ri, që lëkura e vjetër dhe e lodhur bëhet e fortë, dhe për të hequr rrudhat.

Cilado metodë që është zgjedhur, mos harroni që gjithmonë të mbroheni nga dielli, hani shëndetshëm, sidomos ushqime të pasura me antioksidantë (manaferrat, brokoli, karrota), për të shmangur ndryshime të mëdha në peshën e trupit, ndaluar pirjen e duhanit dhe rregullisht ushqejeni lëkurën.

Komento