Kundër lëkurës së thatë

Disa shqetësime intime mund të shkaktohen nga një lëkurë shumë e thatë, fenomen që mund të favorizojë shfaqjen e infeksioneve.

Në këto raste këshillohet përdorimi i barnave kundër lëkurës së hidratuar: një krem i mirë hidratues është të pini shumë ujë. Por nuk duhet të harroni të përdorni një detergjent që të mos jetë acarues, si një vaj që të mos bëjë shkumë.

Duhen të shmangen sapunët klasikë që përdoren për trupin, të cilët janë bazikë dhe e thajnë lëkurën.