Lodrat pengojnë kreativitetin e fëmijëve

Fëmijët nganjëherë kanë nevojë për qetësi dhe relaksim dhe shembulli i tyre për këtë gjë janë prindërit .

Ata nuk duhet të shpenzojnë për t’u blerë fëmijëve të tyre lodra të zhurmshme, si kuti muzikore, sirena e të ngjashme, pasi fëmijët të cilët kanë më pak lodra, shoqërohen më lehtë, grindën më pak dhe kështu ata janë më kreativë.

Sipas disa shkencëtarëve amerikanë, lodrat e tepërta në posedimin e fëmijëve mund të vështirësojnë arritjen në mësime dhe zhvillimin e tyre, prandaj me më pak lodra zhvillohet më shpejt kreativiteti i tyre.