Magnezi, minerali i domosdoshëm për një jetë të shëndetshme

Të gjithë i njihni vetitë e shkëlqyera të magneziumit. Magnezi është elementi i cili merr pjesë në më shumë se 300 reaksione biokimike të nevojshme të trupit.

Magnezi është një mineral i cili mund të merret në mënyrë shumë të thjeshtë nga dieta ushqimore. Ju mund të merrni mangez nga arrat, lajthitë dhe frutat. Magnezi është suplementi numër 1 për sëmundjet kardiovaskulare .Shkencëtarët kanë bërë shumë kërkime dhe kanë dalë në përfundimin se magnezi ul rrezikun për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës.Magnezi është rregulluesi i tensionit të gjakut.Konsumoni sa më shumë fruta dhe perime, pasi frutat janë një burim kryesor magnezi.

Magnezi është kurues për diabetin.Shkencëtarët tregojnë se magnezi është një stabilizator i diabetit, pasi ai aktivizon insulinën duke mbajtur nën kontroll nivelin e glukozës në gjak.

Magnezi ndihmon trajtimin e insomnisë.Magnezi është një ndihmues në trajtimin e sëmundjeve të rënda psikike. Paniku, stresi, ankthi dhe depresioni lidhet me mungesën e magnezit dhe marrja e këtij suplementi.