Manikyri i rrezikshem per shendetin, permban perberes toksik

Nje lajmerim per te gjitha ato qe pelqejne manikyret e thonjve, beni shume kujdes me to , sepse mund te fshehin disa substanca per shendetin, qe nuk ju bejne mire.

Nje alarm qe sigurisht qe duhet te merret ne konsiderat dhe te mos pritet pa interes. Shume shpesh ne fakt , zbulojme qe efektet toksike jane te demshme per oganizmin tone , substanca dhe materiale qe i kemi perdorur per nje jete te tere. Tani duhet te bejme shume kujdes dhe me produktet e tjera kozmetike qe perdorim per lekuren tone.

Ne pergjithesi manikyret jane te pademshme, por nje studim amerikan ka treguar, qe ne shume manikyre ne shitje dhe te perdorura ne qendrat e estetike, kane disa substanca qe nuk do ishte mire qe te hynim ne kontakt. Behet fjale per perberjet kimike qe ne teori nuk duhet te jene prezente ne produktet e make-up (ku etiketat e tyre thojne qe “nuk permban perberes te rrezikshem”), por qe sipas ketij studimi jane ne fakt prezente pothuajse ne te gjitha.Rreziku eshte i gjithanshem dhe ekspozimi ndaj ketyre substanca toksike qe shume femrave nuk i intereson qe i perdorin , ne keto futen dhe ato persona qe merren gjate gjithe kohes me kete pune (pedikyr, manikyr, make-up).Po ju permendim dy perberes si : toulene dhe dibutiftalato qe jane te konsideruar te demshme per femrat shtatezene dhe per femijet. Ndersa nje perberes tjeter si formaldeide eshte perberes kancerogjen qe futur nga Agjensia Federale Amerikane per mbrojtjen e ambientit. Per kete te fundit duhet te mendojme qe eshte perberes qe e kane te gjitha trajtimet per floke.
Kur u be analiza e 25 produkteve 12 prej tyre kane ne perberjen e tyre te pakten 2 nga substancat e permendura me siper. Prandaj kini kujdes per produketet qe perdorni sepse ne vendet e tjera po vendosen ligje dhe kane shqetesuar shumicen e popullsise femerore.