Masazhi suedez, jo vetëm relaksues

Masazhi suedez praktikohet për relaksim dhe për të përmirësuar fluksin e energjisë dhe lëngjeve të trupit.

Një masazh i veçantë i ofruar për herë të parë nga një doktor suedez, dr. Lang. Ky masazh bëhet në të gjithë trupin për rreth një orë dhe ushtrohet pa shkaktuar dhimbje.

Masazh suedez është praktikuar për relaksim dhe për të përmirësuar fluksin e energjisë dhe lëngjeve të trupit.

Goditjet e karakterizojnë këtë metodë. Goditja e parë është njohur si effleurage- kjo përfshin një goditje, pastaj rrëshqitjet nga qafa deri në fund të shtyllës kurrizor.

Tjetra është petrissage, kjo konsiston në shtrëngimin e butë të muskujve. Kjo ndihmon në rritjen e qarkullimit, eliminon toksinat nga muskujt dhe indet nervore.

Fërkimi i tretë është më i fortë duke përdorur lëvizjet rrethore.

Një terapeut i mirë duhet të përdorë vibrimet, shtrëngimin dhe lëkundjet për disa çaste. /Telegrafi/