Masturbimi në moshë të re, rrit shancet për kancer prostate

Masturbimi është ngacmim manual dhe shumë i shpeshtë i organeve seksuale,deri në pikën e orgazmës. Ai mund t’i referohet ngacmimit të vetes ose të stimuluar nga një tjetër.

Ajo është pjesë e një grupi të madh të aktiviteteve të njohur si autoeroticism, e cila gjithashtu përfshin përdorimin e lodrave seksi dhe jo stimulim gjenital.

Ka edhe makina masturbimi që përdoren për të stimuluar mardhëniet. Masturbimi dhe marrëdhënia seksuale janë dy praktika më të shpeshta seksuale, por ata nuk janë reciprokisht ekskluzive (për shembull, shumë njerëz mund të shohin te sytë e partnerit, të cilët mund të jenë shumë erotikë, dhe mund të eksitohen deri në masturbim. Disa njerëz janë në gjendje për të arritur orgazmë vetëm përmes masturbimit dhe jo mardhënieve seksuale.

Në mbretërinë e kafshëve, masturbimi është vërejtur në shumë si specie e gjitarëve, të dyja në të egra dhe në robëri.

Universiteti i Nottingham ne Angli ka zbuluar një lidhje midis “masturbimit te tepruar” tek meshkujt me moshë të re, dhe kancerit të prostatit. Të rinjtë në moshë deri në 30 vjeç qe masturboje rregullisht janë në rrezik më të madh për tu sëmurur nga kanceri i prostatit, ndërsa meshkujt mbi 50 vjeç që masturbojnë kanë më pak shance për tu sëmurur.

Nivelet e larta të hormoneve të meshkujve mund të jenë shkaku i kancerit të prostatit. Më shumë masturbim do te thotë më shumë hormone te leshuara. Kjo gjë është e vërtetë tek te rinjtë, të cilët normalisht kanë një nivel hormonesh seksuale më të lartë se ata mbi 50 vjeç. Diçka e çuditëshme u vërejt ne studim, sasia e seksit nuk ndikon tek kanceri i prostatit, pra vetem masturbimi i tepert tek te rinjte rrit shancet per kancer prostati me 79%.

Tek meshkujt mbi 50vjeç masturbimi ul shancet e kancerit te prostatit. Kjo gje mund te shpjegohet me faktin se gjate masturbimit meshkujt mund te jene duke nxjerre jashte lengje te prostatit qe mund te shkaktojne kancer dhe masturb imi ne kete rast është duke i mbrojtur. Tek 50+ vjecaret masturbimi ulte shancet e kancerit te prostatit me 70%.

Sigurisht sasia e masturbimit eshte relative. Në qoftë se një mashkull masturbon shpesh mund të jetë thjesht nje mbingarkim me hormone seksuale.

Tek studimi, “masturbim i tepruar” tek 20-vjeçaret ishte 3 deri ne 7 here ne jave krahasuar me moshataret e tyre qe raportuan masturbim me pak se një herë në muaj.

Tek 50 vjecaret “masturbim i tepruar” ishte një ose më shumë herë në javë në krahasim me moshatarët e tyre që raportuan se nuk masturbonin kurrë.

Sipas Universitetit të Cambridge, masturbimi duhet të jete me masë as shumë jo por edhe të mos masturbosh fare është e dëmshme.