Miqte e lekures preparatet me alga dhe minerale

Preparatet e pergatitura ne baze te algave dhe mineraleve jane nder “miqte” kryesore te lekures dhe kane nje ndikim shume te efektshem mbi irritimet, djegiet, skuqjet, ekzemat apo demtimet e saj, duke rregulluar pH e lekures dhe si pasoje e antiseptikeve te tyre mundeson edhe pastrimin dhe kurimin e lekures humane.

Ne saje te pranise se jodit algat posedojne aftesi lageshtithithese duke krijuar nje deflacioni (pakesimi).

Dhe ndikon gjithashtu edhe ne gjendrat tiroide me ndikim te drejteperdrejte mbi organizmin duke ndihmuar ate ne eliminimin e lengjeve te teperta dhe papastertive.

Menyra e aplikimit: Sipas dermatologeve, per te patur nje rezultat sa me pozitiv, ideale eshte qe te aplikohen keto preparate me baze algash per disa here ne jave per rreth nje muaj. I njejti cikel duhet te perseritet pastaj cdo tre apo kater muaj dhe te perhapen pperberjet ne menyre te bollshme ne trup, duke ushtruar nje masazh te bute.

Zonat e tjera te fytyres sidomos syte, duhet te jene te mbuluara me kujdes. Ky preparat duhet lene per 40 minuta duke mundesuar nje djersitje te lekures dhe hapje te porev, gje e cila mundeson thithjen e elementeve te dobishem. Pas dyzet minutash, preparati duhet te pastrohet me uje te vaket, pas se ciles eshte e rendesishme qe lekura te lyehet edhe me nje tonifikues.