Mjaftojnë 15 minuta ushtrime në ditë që të zgjasni jetë për tre vite

Nëse ushtroni rregullisht së paku 15 minuta në ditë, kjo shpaguhet shumëfish dhe zgjat jetën tuaj për tre vite- thonë ekspertët.

Madje edhe aktiviteti i vogël trupor është i mjaftueshëm për ta zvogëluar rrezikun nga vdekja e hershme për 14 për qind, sikurse edhe reduktimin e sëmurjes nga kanceri për 10 për qind.

Çdo 15 minuta shtesë të ushtrimeve, zvogëlojnë rrezikun e vdekjes së hershme për katër për qind shtesë, sikurse edhe rrezikun për sëmurje nga kanceri për një për qind shtesë.

Shkencëtarët rekomandojnë që personat e rritur të ushtrojnë së paku dy orë e gjysmë në javë, ose 30 minuta në ditë.

Këto të dhëna janë fituar pas hulumtimeve në të cilat janë përfshirë 400.000 njerëz

Komento