Mungesa e cilit vitaminë është shkaku kryesor i sëmundjeve virale?

Mendohet se i ftohti i dimrit është arsyeja kryesore që fshihet pas gripit e sëmundjeve virale të stinës, por mesa duket të gjithë kemi besuar një gënjeshtër.

Por nëse temperaturat e ulëta nuk janë shkaku kryesor i sëmundjeve, atëherë cila është arsyeja e vërtetë pas kaq shumë sëmundjeve?Përgjigja e vërtetë është mungesa e vitaminës D.

Kjo shpjegon se pse kaq shumë njerëz sëmuren në kohën e dimrit. Sipas shkencës organet tona ruajnë vitaminën D.Gjatë pranverës dhe verës kur dielli është i fortë, ne jemi në gjendje të grumbullojmë vitaminë D, por kur këto rezerva shterohen, në dimër është e vështirë t’i zëvendësojmë e në këtë mënyrë, bie imuniteti i trupit, shkruan Living.

Pra për të mbajtur sa më larg gripin duhet të përfshini në dietën ushqimore ushqime të pasura në vitamin D si:Vezë

Vaj peshku
Mëlçi

Kërpudha

Djathë

Portokall