Mungesa e vitamines D dhe sëmundjet gastrointestinale

Në një studimi, në të cilin kanë marrë pjesë 146 pacientë me moshë mesatare rreth 55-vjeç me probleme gastroenterologjike- ka zbuluar mungesë të lehtë dhe dukshme të vitaminës D.

Deficiti i kësaj vitamine ka qenë i dukshëm te personat që vuanin nga sëmundjet kronike si pasojë e alkoolizmit.

Për më shumë, është vërejtur se personat me deficit të dukshëm të vitaminës D, kishin të rritur nivelin e hormonit të gjëndrës tiroide.

Autorët e studimit të botuar në revistën Nutrition Research, thonë se dhënia e vitaminës D shtesë, mund të lehtësojë problemet e personave që vuajnë nga sëmundjet gastrointestinale, mirëpo paraprakisht duhet të realizohen edhe disa studime të tjera.