Ngjyra e lekures varet nga ushqimi

Ngjyra e lekures varet nga ushqimiSipas studiuesve te Universitetit te Bristol nje pamje e lekures e cila evidenton ngjyren roze dhe e ben te shndritshme, perceptohet nga njerzit si shenje shendeti, per kete arsye u vendos te vazhdojne me nje studim per te kuptuar se si ngjyrat mund te influencojne gjendjen e shendetit.

Ngjyra e lekures e verdhe te cilet kane disa njerez, vjen si pasoj e pigmentit te karrotenit, i cili gjendet ne disa fruta dhe perime.

Keto substanca kane edhe funksion antioksidues, qe i mbron nga shume semundje por edhe nga plakja e shpejte e lekures.

E vetmja menyre natyrale per te cilen jemi ne gjendje qe ta bejme lekuren tone me te qarte dhe me te arte duhet te  ndiqni nje diet me te shendetshme me permbajtje te lart frutash dhe perimesh, kane perfunduar studiuesit.