Ngjyra për flokë e dëmshme

Dermatologet pohojnë se ngjyrat e flokëve prishin ekuilibrin e lëkurës së flokëve.

Gjithashtu theksohet se duhet të pakësohet numri i seancave të lyerjes së flokëve, pasi ngjyrat kimike mund të shkaktojnë plagë, zbokth, tharje dhe rënie të flokëve.

Ngjyra për flokë përmban peroksid hidrogjen dhe amoniak, lëndë të cilat dëmtojnë shtresën e jashtme mbrojtëse të flokëve dhe hapin rrugën e tharjes, humbjes së shkëlqimit, plagëve të lëkurës dhe rënies së flokëve.