Problem me flokët e yndyrshme? Kjo është zgjidhja

Nëse jeni në mesin e vajzave që flokët ju bëhen të yndyrshme vetëm një ditë pasi t’i pastroni, atëherë ky është artikulli i duhuri për ju, pasi që më nuk do të keni nevojë t’i pastroni flokët çdo ditë.

Zgjidhja për këtë problem është që fillimisht të zgjedhni një shampon më voluminoz, pasi që e heqë vajin natyral nga rrënjët e flokëve, gjë e cila rezulton në më pak yndyrë, thotë Paul Labrecque, pronare e Paul Labrecque Salons & Spas në Nju Jork. Nëse përdorni zbutës flokëve, aplikojeni atë vetëm në gjysmën e poshtme të flokëve; keratina, proteinë e rëndësishme, veçse i zbutë flokët në maje. Për t’i mbajtur edhe më larg problemet me flokë të yndyrshme, mos harroni t’i spërkatni rrënjët e flokëve me shampon të tharë dy herë në ditë gjatë atyre ditëve ku nuk pastroheni.

Preferohet ta shmangni edhe krehjen dhe prekjen e flokëve gjatë kohës që jeni jashtë, pasi që këto dy veprime i stimulojnë gjëndrat e yndyrshme dhe munden ta keqësojnë problemin, tregon Candace Bossendorfer, stiliste e flokëve në Los Angjelos.