Programi pas diellit për lëkuren dhe flokët

Eshtë pikërisht mbrëmja qe pas  një dite dielli dhe larje ne det, lëkura dhe flokët kane nevoje për një përkujdesje  me te veçante. Ja gjithçka qe ju duhet.

Përkujdesjet qe I kushtohen fytyrës, trupit dhe flokëve ne det duhet te vazhdojnë edhe ne mbrëmje, me një hidratim  te bollshëm, për t’i  lejuar lëkurës dhe flokëve te rigjenerohen ne diell.

Për te bêre ketë çdo veprim duhet te jete I studiuar dhe  I vëmendshëm
–   Për dushin: zgjidhni një detergjent delikat. Nëse është shume agresiv mund te stresoje me shume lëkuren, e cila është tashme e lodhur nga ekspozimi ne diell. Ata qe edhe gjate verës duan te qëndrojnë ne vaske, ne vend te një dushi te thjeshte, duhet te ndryshojnë zakon, sidomos nëse duan qe nxirja te zgjas sa me shume.
–    Gjate Verës flokët lahen përditë, ose pothuajse, për te eliminuar kripen, djersen dhe mbetjet e produkteve solare kjo ju detyron qe: shampoo duhet te ete e lehte dhe delikate dhe te ketë një PH nga 5 deri ne 7, përveç kësaj para përdorimin duhet te përzihet ( një luge shampoo ne një tas uji). Mundohuni te gjeni një shampoo te ëmbël dhe delikate, specifike për pas diellit
–   Pas diellit: ai zëvendëson substancat gjate ekspozimit ne diell. Behet fjale për produkte te pasura me vitamina dhe efekte hidratuese, siç është pantenoli
–   Duhet te përdorni balsam, sidomos për flokët qe i keni ekspozuar gjithnjë ne diell. Ai duhet te jete i pasur me substanca mbrojtëse, siç janë  vitamina B, kolagjeni, ekstrat karroteni, vaj bajameje dhe aloe vere. Ai rikonstrukturon flokët dhe vepron ne lëkuren e kokën duke mbrojtur kështu dhe flokët
–    Maskat rregulluese duhet bere 2 here ne jave për te hidratuar dhe për te rindërtuar flokët ne thellësi. Këto lloje maskash duhen lëne 15 minuta ne koke dhe ne majat e flokëve, te cilat janë  dhe pjesët me te dëmtuara gjate ekspozimit ne diell. Me pas këto produkte  duhet te lahen  me ujë te bollshëm.
–    Ideale do te ishte një tharje natyrale, pa tharëse. Por nëse nuk heq dot dore nga  tharësja mbajeni 30 centimetra larg flokëve, nëse nuk bëni ketë nxehtësi do te dëmtoje keratinen, e cila ndodhet ne një pjese mjaft delikate.
–   Pas dushit thahuni, po jo duke u fërkuar fort, ose me mire thahuni ne ajër dhe vazhdoni përdorimin e një produkti pas diellit me efekte hidratuese dhe qetësuese dhe lëreni lëkuren te thahet mire para se te visheni
–    Produktet qe përdoren pas diellit duhet te përmbajnë: kamomil dhe substance hidratue