Qerpikët fallco, ja këshillat që duhet të dijë cdo grua

Epoka e qerpikëve fallco, padyshim që i përket viteve 60-të. Që prej mesjetës në Indi gratë aplikonin qerpikë të tillë.

Me kalimin e shekujve edhe gratë e kulturave të tjera e kanë përvetësuar këtë zakon duke e përdorur shpesh edhe si mjet për të joshur. Sot qerpikët fallco i përdorin yjet ashtu edhe gratë e zakonshme, të cilat mund të zgjedhin të mbajnë qerikë fallco të formave dhe ngjyrave nga më të ndryshmet.

Gjëja e parë që duhet të ketë parasysh një grua, është lloji i qerpikëve fallco që do të vendosë: në tërësi apo me tufa të pjesshme. “Qerpikët e llojit të parë vendosen pas tualitet”, këshillon artisti i make-up- it Ezio Fontana.