Rëndësia e mollës

mollaMolla ka shumë pak kalorë dhe si e tillë është shumë e përshtatshme për njerëzit që dëshirojnë të humbasinin kilogramët e tepërt. Molla ndihmon në rastet e diarresë. Molla ndihmon për përtëritjen e stomakut, ndihmon shumë në tretje.

Molla ul nivelin e glicemisë në gjak, redukton risqet e tumorit. Molla njihet si aleat i bukurisë femërore, një shprehje thotë: “Një mollë në ditë mban doktorin larg.”

Molla njihet si produkt bukurie që ndihmon për një lëkurë të freskët dhe të lëmuar. Nëse e përdorni mollën si ingridient në maskat për fytyrën ndihmon për zbutjen e thatësirës në lëkurë.