Shenjat e hershme te shtatzanise

Shenjat e hershme te shtatzaniseKeto shenja shfaqen brenda javeve te para pas koncepsionit.

Keto shenja nuk jane gjithmon ne menyre absolute presente. Te marra te gjithe se bashku mund te ndihmojne per te diagnostikuar nje shtatzani.

Presenca e gonadotropines korionike humane ne gjak ose urin, cka mund te zbulohet nga laboratori ose nga testi i shtatzanise qe mund te kryhet ne shtepi. Kjo eshte shenja e hereshme me e besueshme e shtatzanise.

Mungesa e periodave te radhes.

Hemorragjia e implantimit ndodhe ne momentin kur embrioni fiksohet ne murin e mitres, zakonisht ne javen e trete ose te katert pas periodave te fundit.

Temperatura bazale e trupit vazhdon te qendroje e rritur per me shume se 2 jave pas obvulacionit (mesi i ciklit)

Shenja Chadwick, nje erresimi i ngjyres se qafes se mitres, vagines dhe vulves.

Shenja Goodell, zbutja e porcionit vaginal te qafes se mitres

Shenja e Hegarit, zbutja e istmusit cervikal.
Shenja te vonshme te shtatzanise:

Linea nigra, nje erresim i vijes vertikale te barkut, prej hiperpigmentimit nga veprimi i hormoneve qe shfaqet nga mesi i shtatzanise.

Rritja e vazhdueshme e barkut eshte shenja me e dukshme e shtatzanise.

One Comment

  1. ju lutem me jepni nje shpjegim isha te gjenokologja me tha se je shum mir por kur ma beri ultrashallin me dul nje shej e rrumbullaket dhe me tha kjo esht ndoshta dhe shtatzanij por esht akoma eret un kur erdha ne shtepi bera testin por me dul negativ tash po prs pergjegje prej gjenekologes se ma ka marr urinen un mestracionet ikum pas dita e fundit qe i kum jek ka qen 19 a ka gjasa qe tkem mbet shtatzan naten e fundit tmestracioneve ju lutem tme jepni nje pergjigje a jom shtatzane qa mendoni ju

Komento