Shenjat e skuqjes

Jane shenja te sezonit te ftohte kjo eshte nje problem estetik, nese nenvleresohet mund te trasformohet ne dermatit.

Behet fjale per nje gjendje qe rrezikon te behet kronike nese nuk trajtohet ne menyren e duhur. Fytyra eshte gjithemone e ekspozuar ndaj agjenteve atmosferik, temperatura te ndryshme, ere, lageshti jane shkaqet kryesore te skuqjeve, dhe ne pergjithesi, “sulmojne” femrat me lekure te thate dhe te irrituar.

Këshilla
Mos perdorni  uje shume te ngrohte per te lare fytyren. Perdorni lares shume delikat me baze kamomili. Lexoni perberesit e sapuneve, dhe evitoni ato me permbajtje lauritsulfat.Gjithashtu eshte e nevojshme te konsumoni vitamina C dhe P, pasi ndihmojne kapilaret.

Makeup mund te jete i mire per te mbuluar keto shenja, por beni kujdes ne zgjedhjen e kozmetikeve. Evitoni fondotinten Waterproof dhe ato qe kane permbajte parfumi, pasi shpesh jane irritues per lekuren.