Sheqeri krijon rrudhat në fytyrë

Pjet freskuese dhe ushqimet të cilat në përmbajtjen e tyre kanë sasi të mëdha sheqeri janë “vrasësit” e bukurisë.

Janë pikërisht këto ushqime me përmbajtje të lartë sheqeri e proteinash të cilat krijojnë rrudhat në fytyrë dhe kjo është parë se ndikojnë në 50 për qind të këtyre rasteve.

Ky rezultat është përfundimi i një studimi i kryer në Firence të Italisë i cili gjithashtu thekson se kjo rrezikshmëri ulet në 13 për qind në qoftë se gjatë ditës në do të kemi një ditë e cila do të përbëhet, nga një fetë tortë, një pije të lehtë freskuese, 150 gramë ushqime të skuqura dhe 250 gramë mish.

Pra duhet të tregojmë një kujdes të vërtetë të ushqimeve të cilat përdorim duke parë sasinë e tyre të sheqerit ku sipas këtij studimi është me të vërtetë mjaft i rrezikshëm për lëkurën tonë.