Si shkatërrohen lidhjet?

Pyetja është e thjeshtë: çfarë ndodh me ty? Përpiqu të kuptosh se nga lind kjo xhelozi, nëse ka diçka nga e kaluara e tij që të kushtëzon të kesh këto mendime, nëse ka diçka e tashmja jote që të bën të pasigurt.

Aspekti ekonomik, ai fizik, përsëritja jote e kërkesës për martesë…

Nëse ke pasur ti vetë një të kaluar me partnerë jo besnikë, nuk është e thënë që edhe i dashuri i radhës të veprojë njëlloj. Hiqini këto mendime nga vetja! Mos jep sinjalin e dyshimit. Nuk ka rëndësi se çfarë gjërash të tmerrshme, truri jot të bën të besosh, mos ia komuniko atij të gjitha dyshimet.

Nëse për një herë të vetme vjen nga zyra në orët e vona, sepse ka pasur një mbledhje me shefin dhe me sekretaren seksi, tregohu sa më e natyrshme kur ta presësh dhe mos e bombardo me pyetje.

Nëse nuk përgjigjet në telefon, mbase vërtet nuk e dëgjon atë të bjerë, nëse gjen faturën e një palë të brendshmeve për femra, mos u nxito sepse mbase janë për ty.

Nëse dyshimet kanë një bazë të vërtetë dhe ke je e bindur se diçka po ndodh mbrapa krahëve të tu, mund të ndihesh dhe të bësh ndonjë pyetje. E rëndësishme është që të dish të zgjedhësh fjalët dhe të mos e kthesh gjithçka në një pyetësor të çuditshëm. Mos u çmend për çdo detaj të vogël, bëji disa pyetje inteligjente dhe mos vazhdo më tej.

Çdo gjë e tepruar do ta shkatërronte atë, por edhe ty, pa arritur në një përfundim. Pasi ke arritur në përfundimin se je një xheloze e pashërueshme, mos u përpiq të luftosh ndjenjat derisa të ndiesh dhimbje fizike. Dhimbja e tradhtisë nuk kalon lehtësisht. Megjithatë mund të bësh diçka: transformoje energjinë negative të xhelozisë, në një shtytje pozitive.

Bëj diçka për atë dhe për veten, në mënyrë që të përmirësosh marrëdhënien. Mund të shkosh në palestër, të fillosh një dietë, të ndryshosh modelin e flokëve, të blesh rroba. Gjej mënyrën për t’u rikthyer në femrën seksi që ai ka dashuruar.