Si të dobësohemi

peshaHa perime që të ndihesh i ngopur
Pi shumë ujë
Largo ushqimet e këndshme (ëmbëlsirat) nga shtëpia.

Merru me diçka – nuk ja vlen të hash pasi që nuk ke gjë tjetër që të bësh dhe mërzitesh (s’të rrihet).

Ha vetëm nga pjata dhe ulur në tavolinë ushqimi. Mos u ushqe nga frigoriferi.

Mos kapërce ushqimet (vaktet)

Të mbash ditar dhe të shënosh çdo gjë që hanë ju ndihmon të përcjellësh gjendjen dhe të rrish në binar.

Përveç se të shënosh se çka dhe kur e ke ngrënë do ia vlente të shënoje edhe se si ndiheshe mu para se të haje. A ishit nervoz, i/e pikëlluar, apo i/e mërzitur? Ne shpesh përqendrohemi në ushqimet dhe kaloritë që konsumojmë, por emocionet janë pjesë e rëndësishme e veseve tona të ushqyerit.