Skadimi i produkteve te bukurise

Por vjen nje pike qe i lini pas dore dhe pranoni realitetin qe produktet tuaja te bukurise jane nje terren ushqyes per bakteret. Ketu do te mesoni se cfare eshte ende e mire .

Rimeli

Ky eshte lloi i make-up qe ju duhet te jeni shume vigjilent ne lidhje me te; furca del jashte, aplikohet dhe futet perseri ne tub, ajo sjell me vete ndonje bakter qe ka marre gjate rruges, shpjegon kimisti kozmetik Jim Hammer. Bakteret e vazhdueshme mund te shkaktojne, skuqje, krruajte te syve.Nderroni rimelin cdo 2, 3 muaj qe te jeni te sigurt .

Fondatina

Me perjashtimin e formulave pluhur, te gjitha fondatinat jane me baze uji, qe do te thote se bakteriet e duan ate, ujin. E pahapur fondatina mund te rezistoje disa vite, por me e mira eshte qe ajo te nderrohet cdo 6 ose deri ne 12 muaj.Fondatina nuk duhet mbajtur ne vende me lageshti ( psh ne tualet), dhe larg te nxehtit, kjo qendron per produktet e kozmetikes ne pergjithesi.Nje arome ndryshe, apo ndryshimi i ngjyres tregon se formula ka perfunduar,duke e aplikuar ajo mund tju shkaktoje irritim.

Korrektori

Korrektori, eshte i destinuar per te mbuluar njollat.Cfare ndodh ne rast se ju perdorni nje korrektor te skaduar? ” Ju do te mesoni se ka humbur vlerat e tij, sepse ngjyra nuk eshte me e njejte” thote estetistja  Ni’Kita Wilson.Korrektoret ne forme pudre apo ngjitese, zgjasin deri ne dy vjet.Ndersa lengjet pas nje viti dalin jashte perdorimi.

Pudra e fytyres

Pudra eshte nje nder elementet kryesor te grimit. Ato mund te zgjasin te pakten dy vjet. Megjithate sic ve ne dukje Wilson, ”Disa pundra permbajne sasi te vogel uji nga ekstraktet botanike, keshtuqe nuk ka rrezikun e rritjes se bakterieve nese ju e mbani ne tualet”.

Pudrat  per skuqje (blush)

Te njejtat rregulla qe vlejne per pudrat, jane edhe per pudrat e skuqjes, ose thene ndryshe hijes se mollezave, perderisa permbajne uje. Sidoqofte pudra e mollzave duhet te zevendesohet pas nje viti. Qe te zgjasim jetegjatesine e pudres, dr Wilson keshillon te pastrojme furcen,dhe mbajtejn e pudres ne nje vend te erret e te thate. “Nese furca juaj laget, rrezikon te mbaje bakterie ne te” thote Wilson.

Pluhurat e syve

Per te mbajtur syte tuaj,larg irritimeve dhe skuqje, zevendesoini pluhurat e syve, cdo 3 muaj. Edhe pse ato jane te ngjashem me perberjen e produkteve te tjere, ato jane vazhdimisht ne kontakt me membranen e syrit, ku ka nje rrezik te larte te transferimit te bakteries tek produkti dhe pastaj perseri ne sy.Nese ju perdorni gishtat per aplikimin, lani duart perpara se ta beni kete dhe beni kujdes nese ngjyra e produktit ndryshon apo vjen ere.

Lapsi i syve

Likuide ose ne forme lapsi, keto produkte duhen zevendesuar cdo tre muaj.Si hijet e syce, edhe keto perdorien prane  nje zone te ndjeshme dhe mund te sjellin bakteret shume lehte ne sy.

Buzekuqi dhe Shkelqyesi

Rreziku i rritjes se baktereve ketu eshte i ulet, sepse nuk permbajne uje. Sygjerohet qe produktet, duhet te zevendeson pas nje viti.Buzekuqet dhe shkelqyesit kane permbajtje vajore dhe me kalimin e kohes ai merr aromen e vajit te gatimit.

Manikyri

Manikyri, mund te jete vezullues ne boten e te bukures. Nuk ka rrezik bakteresh, manikyri thahet dhe behet i trashe