Sport dhe diete te ekuilibruar, sekreti per te humbur peshe

Jane dy sekretet per te humbur ne peshe; te praktikosh sport dhe te ndjekesh nje diete te ekuilibruar.

Nuk mund te mendoni te jeni te kujdesshem ndaj asaj qe hani dhe te mos levizni, apo t’i dedikoni disa ore ne jave levizjeve dhe me pas te hani pa rregull.

Nje gje nuk funksionon pa tjetren. Duhet konsumuar me pak kalori se ato qe jane konsumuar.

Por ajo qe vlen te thuhet eshte se nuk sherbejne dietat e detyruara, por vetem pak vemendje ndaj asaj cfare hame. Shpesh besohet se per te humbur peshe eshte e nevojshme per te argjeruar ose per te bere greve urie disa dite. Nuk jane teknika te dobishme per peshen, sepse ne pak dite jeni te destinuar te rikuperoni kilet e humbura shume shpejt.

Per te humbur peshe dhe me pas te ruani formen duhet te jeni konstant, gjithashtu mos harroni te llogarisni kerkesat tuaja te energjise.

Duhet nje trajnim fizik i balancuar dhe i kalibruar mbi kapacitetin tone qe mund te rrise nivelet e metabolizmit.

Per ta kuptuar; eshte mire te beni 10 seri nga 15 perseritje me 20 kile duke pushuar 90 sekonda, nga nje pauze tek tjetra, dhe 6 seri nga 10 me 30 kilograme me 4 minuta pushim.

Ashtu sic eshte shume e rendesishme per te humbur peshe jo vetem per te vrapuar per disa kilometra, por edhe per te ruajtur ritmin.