Stresi është nxitës i tumoreve

Shkencëtarët kanë zbuluar se stresi i përditshëm mund të jetë nxitës për shfaqjen e disa llojeve të karcinomave.

Cilado qoftë trauma- emocionale ose psikike- mund të shërbejë si urë lidhëse ndërmjet mutacioneve të karcinomës, që i bashkon ato në një kombinim vdekjeprurës.

Kjo është e dhëna e parë ‘zyrtare’ që tregon se gjendja emotive e njeriut në shtëpi dhe në punë, ndikon fuqishëm në zhvillimin potencial të kancerit.

Studimi është realizuar nga shkencëtarët pranë Universitetit Yale në SHBA.