Posts tagged with "cikli menstrual"

Cfarë ndikon në ciklin tuaj menstrual?

Cfarë ndikon në ciklin tuaj menstrual?
Kur duhet të shqetësoheni për perioda të crregullta? Sipas gjinekologes amerikane Rankin, shqetësimi fillon nëse periudhat ndryshojnë shumë( përshembull 22 ditë një muaj dhe 35 tjetrin), atëherë duhet të flisni me doktorin që të siguroheni që nuk ka asnjë problem. Nëse sapo ju kanë ardhur periodat për herë të parë, variacionet në cikël janë krejtësisht normale. Mund të duhen disa vite, që hipotalami, hipofiza... 

Dhimbja e kokës, diagnostikimi dhe mjekimi

Dhimbja e kokës, diagnostikimi dhe mjekimi
Në dhimbjen e kokës ndikon ndryshimi i nivelit hormonal. Ndërkohë, diagnostikimi dhe mjekimi i dhimbjes së kokës është i domosdoshëm. Kështu u shpreh mjekja neurologe në QSUT, Dr. Shk. Mira Rakacolli, e cila shpjegoi me detaje këto procese. Ndikojnë hormonet në shfaqjen e dhimbjes së kokës?  Read More →