Posts tagged with "Gjëndrat tiroide"

Sëmundja e tiroideve si të parandalojnë

Sëmundja e tiroideve si të parandalojnë
Sëmundja e gjëndrave të tiroideve është shqetësuese për një pjesë të mirë të popullsisë që janë të prekur nga ajo. Mjekja specialiste në këtë fushë, Lule Zyko, në një intervistë për “Tirana Observer” sqaron të gjitha simptomat e kësaj sëmundje, pasojat e saj dhe ushqimet që duhet të hamë për ta parandaluar. Çfarë janë gjëndrat tiroide? Gjëndra tiroide është e vogël dhe ka formën e një fluture. Ajo gjendet... 

Disa bimë që kurojnë gjëndrat tiroide

Disa bimë që kurojnë gjëndrat tiroide
Gjëndrat tiroide ndodhen në pjesën e mesme të fytit dhe shërbejnë për të rregulluar metabolizmin me hormonet e tij. Me fjalën metabolizëm shprehet shpejtësia ose frenimi i djegies së substancave ushqimore në inde për të prodhuar energji, si dhe për zhvillimin e organeve të ndryshme të trupit. Funksioni i gjëndrave tiroide varet shumë dhe nga sasia e jodit që hyn në organizëm. Gjëndrat tiroide kanë këto shenja dalluese: dalja...