Posts tagged with "Hormonet"

Çka ndikon në tërheqjen seksuale

Çka ndikon në tërheqjen seksuale
Cilët janë elementet që ndikojnë në tërheqjen seksuale mes njerëzve? A mjafton vetëkontrolli për të shmangur një kontakt shpirtëror apo fizik? Janë pikërisht hormonet ato që janë përgjegjëse për ndjenjat epshore që na zgjohen kur kemi pranë personat që dëshirojmë më tepër. Por edhe pse na zgjohen ndjenjat epshore, ne nuk turremi mbi to. Pse? Sepse është truri ynë që na dallon prej kafshëve, në mos të gjithëve,... 

Femrat ‘sundohen’ nga hormonet

Femrat ‘sundohen’ nga hormonet
Nëse duhet besuar një studimi të ri, femrat janë rob të hormoneve. Të dhënat e studimit thonë se hormoni i stresit te femrat shkakton një ‘stuhi’ të vërtetë emocionale. Sipas të gjitha gjasave, femrave nuk do t’u pëlqejnë rezultatet e një studimi të ri, të cilat tregojnë se femrat sundohen nga hormonet. Siç është vërtetuar, madje edhe sasia e vogël e hormonit të stresit, te femrat shkakton stuhi emocionale. Meshkujt,... 

Tërheqja seksuale mes njerëzve

Tërheqja seksuale mes njerëzve
Cilët janë elementet që ndikojnë në tërheqjen seksuale mes njerëzve? A mjafton vetëkontrolli për të shmangur një kontakt shpirtëror apo fizik? Janë pikërisht hormonet ato që janë përgjegjëse për ndjenjat epshore që na zgjohen kur kemi pranë personat që dëshirojmë më tepër. Por edhe pse na zgjohen ndjenjat epshore, ne nuk turremi mbi to. Pse? Sepse është truri ynë që na dallon prej kafshëve, në mos të gjithëve, shumicën... 

Puçrrat e rinisë

Puçrrat e rinisë
Në moshën më të bukur, ato “prishin syrin”. Janë puçrrat e rinisë që në gjuhë shkencore quhen “acne juvenilis”. Për të tjerët paraqesin vetëm një problem estetik, por për vetë të rinjtë që i kanë në lëkurë, është edhe problem shëndetësor. Puçrrat e rinisë shfaqen në moshën e pubertetit, në 12-13 vjeç për vajzat dhe 14-16 vjeç për djemtë dhe vazhdojnë gjatë periudhës së rinisë deri në moshën 30 vjeç.... 

Ja zgjidhje për një lëkurë të pastër

Ja zgjidhje për një lëkurë të pastër
Kur jeni të rinj, mezi prisni sa të largohen. Kur jeni të rritur, habiteni që u kthyen përsëri.Për fat të mirë, trajtimi i akneve në dhjetëvjeçarët e fundit është përmirësuar dhe prandaj është më i thjeshtë kurimi i tyre. Faktor vendimtar është gjeni. Me fjalë të tjera, mund të trashëgohen karakteristikat e lëkurës dhe kështu edhe predispozita për akne.Lëkura e fytyrës, kraharorit dhe e shpinës ka mijëra gjëndra... 

Si tu rezistoni tundimeve

Si tu rezistoni tundimeve
Është shumë e rëndësishme të dominosh mbi seksin, urinë dhe zemërimin, sepse fiton sukses dhe gëzon një shëndet më të mirë. Por për t‘i arritur të gjitha këto nuk mjafton vetëm edukimi. Ja sekretet e vetëkontrollit. Mund t‘i rezistoj gjithçkaje, përveç tundimit”, thoshte shkrimtari irlandez Oscar Wilde. Fraza e thënë në vitet 1800 u shndërrua në moton e epokës sonë. Gjithsesi, shkenca ka zbuluar se vetëkontrolli,...