Posts tagged with "thonjet"

Model i thonjëve Louboutin

Model i thonjëve Louboutin
Te gjithëve ne na pëlqejnë modelet e veçanta të thonjëve. Tani moda e fundit janë modelet e thonjëve Louboutin. Mbase mund të çuditeni, por sipër të zeza dhe nga pjesa e brëndshme të kuqe. Do mendoni se çfarë lidhje kanë thonjtë dhe këpucët? Këtë do t’ju a shpjegojmë ne. Moda më e fundit është të keni thonjë dyngjyrësh. Bezhë me të kuq, ose e zezë me të kuqe. Pra çka do të thotë se moda e thonjëve është... 

Kushtoni kujdes të veçantë thonjeve

Kushtoni kujdes të veçantë thonjeve
Produktet e sotme mund t’ju vijnë në ndihmë për t’i zgjidhur problemet e vogla të thonjve, sidomos të atyre të brishtëve që tentojnë të thyhen. Në manikyr gjenden substanca që e forcojnë strukturën delikate të thonjve, si aminoacide vegjetale apo hidrolizues vegjetalë. Prandaj thonjtë, përveçse duken të bukur estetikisht, duke u lyer me manikyr, mbrohen edhe nga agjentët e jashtëm.  Read More →

Disa vizatime delikate të thonjve

Disa vizatime delikate të thonjve
Për ato që nuk kanë nerva për vizatime delikate të thonjve, tani janë paraqitur edhe ngjitëset për thonj. Përzgjedhja e ngjyrës së llakut të thonjve nuk varet vetëm nga nuanca e tij, por edhe nga toni, për shkak se nuk është njësoj se a është toni i nxehtë, apo i ftohtë.  Read More →

Pesë mënyra për zbukurimin e thonjëve

Pesë mënyra për zbukurimin e thonjëve
Përgatitni dhjetë copa të prera me tekst nga gazeta, pak më të mëdha se sipërfaqja e thonjve. Ngjyrosni thonjtë me llak të shndritshëm, i cili do të shërbejë si bazë. Më pas derdhni pak alkool në një enë dhe lageni gishtin, duke u kujdesur që të zhytet i tërë thoni. Merrni një copëz të prerë të gazetës, vendoseni në thua, dhe duke e shtypur mbajeni për disa sekonda. Është e rëndësishme që të mos e lëvizni... 

Te forcojme thonjte, ushqimi per ti pasur te bukur dhe te forte

Te forcojme thonjte, ushqimi per ti pasur te bukur dhe te forte
Per te pasur thonj te forte dhe te shendetshem eshte e rendesishme te keni nje ushqim te ekuilibruar, te pasur me fruta dhe perime por dhe me proteina dhe acide yndyrore sic jane Omega 3. Ja se cfare nuk mund te mungoje ne dieten tuaj per te forcuar thonjte. Vitaminat jane te rendesishme per bukurine e thonjve. Ne vecanti duhet te konsumoni vitamina A, Vitamina C, Vitamina E dhe Vitamina B12. Edhe kriprat minerale duhet ti shtohen dietes tuaj.  Read More →

Si të krijoni vetë art thonjsh

Si të krijoni vetë art thonjsh
Që nga kohërat e qytetërimit të hershëm, femrat janë njohur për dekorimin e thonjve të tyre duke përdorur lloje të ndryshme të nuancave ose ngjyrave të thonjve. Faktikisht, disa femra edhe ditëve të sotme përdorin këna për t’i lyer thonjtë e tyre, gjersa të tjerat përdorin llaqe të ndryshme të prodhuara nga kompanitë kozmetike në mbarë botën.  Read More →

Arti i dekorimit te thonjve

Arti i dekorimit te thonjve
Arti i dekorimit te thonjve ka ekzistuar qe ne kohet antike, mendohet qe te paret qe e kane perdorur kete art kane qene kinezet dhe egjiptianet. Per keto popuj, perdorimi i lyerjes se thonjve, nuk kishte nje vlere estetike, por tregonte nivelin social te ngritur te asaj kohe. Nga shekulli XIX e ketej arti i dekorimit te thonjve me manikyr, u kultivua gjithemone e me shume, saqe filluan te prodhohen manikyret e pare per thonjte. Prodhimi i tyre vinte...