Të mirat e spinaqit

Të mirat e spinaqitSpinaqi është një nga ushqimet më të rekomanduara dhe më të shëndetshme për organizmin e njeriut. Zë vend ndër dhjetë barishtat me vlerat më të larta ushqyese për acid folik dhe përmban poashtu sasi të mëdha të vietaminës A, hekurit, kaliumit, kalciumit, zinkut dhe selenit.

Të gjithë këta përbërës shërbejnë si antioksidant dhe poashtu mbështesin funksionimin tiroid.
Vlerat ushqyese të spinaqit për një kupë janë:

Kaloritë: 7

Yndyra: 0.4 g

Kolesteroli: 0 mg

Natriumi: 24 mg

Karbohidratet: 1 g

Fibra dietare: 0.7 g

Sheqer: 0.1 g

Proteina: 1 g

Komento