Të vërteta për….qeshjen!

Qeshja ngre humor, parandalon sëmundjet, nxit sistemin imunitar, përmirëson…

sistemin kardiovaskular, djeg kalori dhe rrit jetëgjatësinë.Të gjitha këto janë të përqëndruara vetëm në një ilaç magjik “qeshja”.

Shikoni se çfarë kanë zbuluar për qeshjen.

1.Foshnja qesh për herë të parë pas tre muajsh të lindjes së tij.

2.Kur ne qeshim ajri hyn në mushkëri me një shpejtësi prej 96 km në orë.

3.Ne përdorim 17 muskuj të fytyrës kur qeshim dhe 47 kur jemi të vrenjtur.

4.Njerëzit e qeshur janë 40% më pak për rrezikun e sëmundjeve të zemrës në krahasim me pesimistët.

5.17 minuta qeshje në ditë rrisin jëtëgjatësinë tuaj nga një ditë.

6.Një fëmijë 6 vjeç qesh mesatarisht 300 herë në ditë, kurse një i rritur qesh 15 herë në ditë.

7.Kamarierët e qeshur marrin 50% më shumë këshilla se kolegët e tyre vetullngrysur.

8.Një e qeshur mund të zgjasë një orë.

9.Njerëzit më të qeshur jetojnë në Kubë dhe Brazil, kurse në ekstremin tjetër janë banorët e vendeve nordike.

10.Shkencëtarët kanë dokumentuar 18 buzëqeshje të ndryshme.

11.Ne mund të buzëqeshim 250.000 herë për të bërë një rrudhë.

12.Të qeshësh 15 minuta ka të njëjtim përfitim me 2 orë gjumë.

13.Sipas një studimi nga psikologu gjerman, Dr Michael Titze, në vitet 50 njerëzit qeshnin mesatarish 18 minuta në ditë, kurse sot 4-6 minuta në ditë.

14.Universiteti Vanderbilt ka zbuluar se një e qeshur djek më shumë se një kalori në minutë.

15.Shkencëtarët besojnë se e qeshura ka ndihmuar  në forcimin e lidhjeve të të parëve tanë.

16.E qeshura rrotullon nivelet e kortizolit, duke rritur në këtë mënyrë sistemi i imunitetit dhe parandalimin e shfaqjes së sëmundjeve.