Tendencë vjeshtë-dimër 2010-2011

Moda vjeshtë-dimër 2010-2011 rikthen fuqishëm fundet. Një rikthim gati magjepsës për të gjitha ato vajza dhe gra për të cilat fundi është një tendencë e kahershme.

Por kësaj radhe fundet vijnë trendy, moderne, joshëse, çka nuk e teprojmë po të themi se secila femër do të donte të kishte disa në gardërobën e saj.

Rikthimi

Stilistët na mahnitin me propozimet e tyre, qofshin këto në tendencë në ngjyrë dhe formë, por kësaj radhe ata propozojnë që çdo femër të ketë të paktën një fund qoftë ky i shkurtër apo i gjatë. Të veshësh një fund duhet fantazi, në mënyrën se si e kombinon.

Sa e lehtë është të veshësh një fustan! Fundi kërkon imagjinatë. Kjo shpesh nuk është e lehtë për t’u bërë bindëse. Ju duhet të merreni me prirjet aktuale dhe me kombinimin e ngjyrave dhe formave.

Kujdes gjatë ecjes se mos bini! Një nga prirjet kryesore dhe që do të shihni bindshëm këtë vjeshtë, janë fundet e gjata, të cilat mbulojnë edhe këpucët. Ato janë gjithashtu të bukura.

Një tjetër trend është kthimi i fundeve ‘retro’, për krijimin e të cilave stilistët kanë marrë frymëzim në vitet ‘50 dhe ‘60. Shumë më agresive janë edhe fundet në lëkurë me ndikimet që vijnë nga legjendarët e viteve ‘80. Për ata që duan stil klasik, ka ende kapele republike. Materialet janë shumë të veçanta, të mira dhe të trasha ose shumë “mashkull” si stof leshi me cirka.

Kombinimi

Mund të vishni triko tradicionale me qafë të lartë dhe mëngë të gjata. Zgjidhni ato në një hije të ngjashme (por jo identike) me pantallona të gjera, duke krijuar një dritë-pushim dhe elegant. Me këtë kombinim të jeni të sigurt. Bluzat e shkurtra dhe mundësisht të thjeshta janë ato që përcjellin (mundësisht kashmiri) më shumë elegancë.