Trurit i duhet veç një çast për t`u dashuruar

Për t`u dashuruar mjafton një e pesta e sekondës dhe kur ndodh shkaktohet një eufori, njësoj sikur pi kokainë.

Përfundimin e ka nxjerrë një studim i Universitetit të Syracuse, i publikuar në Journal of Sexual Medicine. Edhe pse thuhet se zemra nuk komandohet, dashuria është një ndjenjë më shumë “shkencore” se sa mendohej.

Sipas studimit, janë 12 zonat celebrale që punojnë për të lëshuar substanca kimike që të japin euforinë (dopaminë, ositocinë, adrenalinë) dhe janë të përfshira në funksione njohëse shumë domethenëse.